Ik ben tot in mijn kern geschokt door de opmerking van minister Caroline Gennez !
Als overlevende van de Holocaust heb ik mijn hele leven besteed aan het onderwijzen aan de jongeren en studenten over antisemitisme en de gevaarlijke ideologie die het nazisme met zich meebracht.

Ik had nooit verwacht dat ik getuige zou zijn van een Belgische minister die de Holocaust zou misbruiken om haar ongebreidelde beleid tegen de ene Joodse staat te rechtvaardigen.
50% van de Joodse bevolking die in België woonde gedurende WOII werden door de Belgen gered. Is er dan zoveel begrip verloren gegaan?

Op 7/10 zijn Joodse en niet Joodse mensen over de hele wereld getuige geweest van het meest brutale bloedbad sinds de Holocaust, en Hamas houdt nog steeds meer dan 130 gijzelaars vast.
Israël vecht tegen een vijand die heeft gezworen het bloedbad van 7/10 te herhalen.
Wat Israël als antwoord hierop doet is trachten om Hamas uit te schakelen en ervoor te zorgen dat dit bloedbad niet opnieuw gebeurt.

Elke burger die wordt gedood is er één te veel langst beide kanten. Maar niet vergeten dat Hamas zijn eigen burgers als menselijk schild gebruikt en hen heeft bevolen niet te evacueren,

Laten we ook niet vergeten: Hamas heeft sinds jaren 1000-en raketten richting Israëlische burgers gevuurd zonder dat de vrije wereld hier veel woorden aan vuil maakte, en dat blijven ze nu nog doen.

Het is walgelijk en onaanvaardbaar dat Mevrouw Caroline Gennez vergelijkingen maakt met de Holocaust om Israel’s gedrag te beschrijven.
De jonge kinderen en ouders die nog vast zitten bij Hamas zijn voor haar helemaal niet belangrijk, geen enkel woord hierover !

Als overlevende van WOII vind ik het gedrag van Minister Gennez onaanvaardbaar!

Barones Regina Sluszny

Bron:
FJO