Hierbij publiceren wij een lezersbrief die het Forum der Joodse Organisaties heeft ontvangen:
“In de reeks aanvallen op de Joodse staat en de Joden in het algemeen is weer een trieste mijlpaal bereikt: de column in Humo van 13 december door de Vlaamse schrijver Herman Brusselmans.”

Deze auteur, die vroeger vooral meer in de actualiteit kwam door het schofferen van bekende Vlamingen dan door zijn literaire kwaliteiten, heeft zich nu, nogmaals, geheel in de stijl van wat mode is geworden in groen linkse kringen en in de heersende media, gericht tegen de staat Israël; meer nog, hij trekt meteen het antisemitische register open en vergelijkt in de titel van zijn dubieuze werkstuk de methoden van Israël met die van de Nazi’s en gooit er ook meteen de term ‘ras’ tussen. In de eerste paragraaf stelt hij dan dat het niet ondenkbaar is dat iemand nu tegen zijn aard in antisemiet zou worden. Hoogstwaarschijnlijk bedoelt hij zichzelf. Verder beweert hij dat er in Israël haast geen protest zou zijn tegen Bibi Netanyahu, uit angst voor deze blijkbaar wrede dictator en gaat hij helemaal uit de bol wanneer hij de aloude antisemitische clichés bovenhaalt, waarin de link wordt gelegd tussen Joden en geld, en uiteraard de macht om de wereld te beheersen: Ook meer dan erg is de steun die deze gekken krijgen van de gekken uit met name de VS. Daar blijft men maar geld en wapens sturen naar Israël, daar verdedigt men met hand en tand de daden van ‘hun gerespecteerde bondgenoten’, daar is een seniele handpop als Biden te laf, te eenkennig,  uiteraard mede omdat het grote geld in Amerika zich bevindt in de portefeuilles van in de VS ingeburgerde Israëli’s. De superbedrijven zijn in handen van Israëli’s, de grootbanken, de geheime diensten, de vastgoedbezittingen en praktisch de hele cultuur.”

Maar Herman toch, als we je niet kenden als de (ooit) langharige linkse jongen zouden we zweren dat dit geschreven is door een skinhead met portretten van Hitler aan de muur!

De miserabele tekst wordt beëindigd met een volgende leugen: Israël wil de hele moslimcultuur van de aardbodem doen verdwijnen en Hamas is louter ontstaan doordat de Israeli’s de Palestijnen niet met rust laten. Ze slagen er ook in deze visie aan het westen op te dringen: ze beheersen alle media, vandaar.  Moslimcultuur wordt hier verward met terrorisme en moslim extremisme, dat volgens Brusselmans dank zij de Joodse propaganda verkeerdelijk als vijandig wordt afgeschilderd. Ga dat maar eens vertellen aan de slachtoffers van Zaventem, de Bataclan, Charlie Hebdo, en zo verder, meneer Brusselmans, Hamas is net als IS en andere terreur organisaties een gevaar voor het westen en ook voor de moslimlanden zelf! Luister in dit verband maar eens naar het discours van Abnousse Shalmani in Parijs, waar zij het openlijk opneemt tegen het islamisme en voor Israël, als bondgenoot in de strijd tegen deze vorm van nazisme die de vrije meningsuiting en de wereldvrede bedreigt!

De column van de heer Brusselmans is en ware schande, staat bol van de antisemitische leugens en het is ontoelaatbaar dat een veel gelezen tijdschrift als Humo op deze manier bijdraagt aan de anti Joodse gevoelens die meer en meer de kop opsteken.

Het Forum der Joodse Organisaties gaat verdere stappen ondernemen betreffende de publicatie van het artikel van Herman Brusselmans in HUMO.

Bron:
FJO