Woensdag 20 juli 2022 –  “België heeft er 10 baronnen bij: zij kregen adellijke titel of ereteken van koning Filip” [Het Niewsblad]

Een dag voor de nationale feestdag deelt koning Filip traditioneel adellijke titels en eretekens uit. Dit jaar worden bijvoorbeeld de Antwerpse schepen Philip Heylen en de voorzitter van het Forum der Joodse Organisaties Regina Sluszny verheven tot baron, wordt schrijfster Alicja Gescinska Commandeur in de Leopoldsorde, en worden schrijver Bart Van Loo en Child Focus-CEO Heidi De Pauw Commandeur in de Kroonorde.

Verder in het artikel lezen we: “Sluszny moest tijdens de Tweede Wereldoorlog omwille van haar joodse afkomst onderduiken. Ze getuigde daar na de oorlog over in veel scholen. Werd ook voorzitter van het Forum der Joodse Organisaties en voorzitter van de vzw ‘Het ondergedoken kind’.”

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220720_92256446 

Regina werd gisteren letterlijk en figuurlijk overspoeld met felicitaties!

Het is een eer voor Regina, voor alle Joodse oorlogsslachtoffers, voor de hele Joodse Gemeenschap, last but not least voor het Forum !