Op invitatie van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden heeft vandaag op haar kabinet een overlegvergadering plaats gevonden tussen de minister en vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap in België.
Het Forum der Joodse Organisaties werd vertegenwoordigd door haar co-voorzitter Mtr. Philippe Scharf, het CCOJB door haar voorzitter dhr. Yohan Benizri, het Centraal Israëlitisch Consistorie van België door haar voorzitter dhr. Philippe Markiewicz en de Stichting van het Jodendom van België door haar voorzitter dhr. Eli Ringer.
Tijdens de vergadering werd overleg gepleegd over de veiligheidssituatie die de Joodse gemeenschap nauw aan het hart ligt.
Er werd afgesproken om de situatie van dichtbij te blijven opvolgen en voor het einde van het jaar nogmaals samen te zitten om de situatie verder te evalueren.
Voor nadere info :
FJO, Mtr Philippe Scharf , co-voorzitter en algemeen woordvoerder : +32 (0)477 521 646