Het Forum der Joodse Organisaties verklaart zich solidair met de Joodse gemeenschap in New Jersey en betuigt haar oprechte medeleven aan de slachtoffers en de nabestaanden van deze verschrikkelijke aanslag. 

Schutters Jersey City kozen Joodse supermarkt doelbewust uit [NOS nieuws]

De burgemeester van Jersey City zegt dat de mensen die gisteren drie bezoekers van een Joodse supermarkt doodschoten hun doelwit bewust hebben uitgezocht. Maar hij weigert het vooralsnog een antisemitische aanslag te noemen, omdat het motief nog wordt onderzocht.

De slachtoffers zijn een 32-jarige vrouw en twee mannen van 24 en 49. Bij een urenlang vuurgevecht kwamen ook de twee daders om het leven. De openbaar aanklager van New Jersey zegt dat het gaat om David Anderson (47) en Francine Graham (50). Ook hij zegt dat het nog niet helemaal duidelijk is waarom het tweetal besloot om de Joodse supermarkt aan te vallen.

Anderson is volgens Amerikaanse media in het verleden lid geweest van de Black Hebrew Israelites, een haatgroep van zwarte nationalisten die sterk antisemitisch en anti-wit zijn. Ook had hij een flink strafblad….  [NOS.nl]

New Jersey killers ‘targeted Jewish supermarket’ [BBC]

A Jewish supermarket in New Jersey was the target of a gun attack which left six people dead including two suspected assailants, say officials.

No motive has been confirmed, but the mayor of Jersey City tweeted that “hate and anti-Semitism” had no place in the city.

The suspects are believed to have killed a detective across town, then driven a rental van to the store.

Security video shows them firing on the market before going inside.

Investigators believe that the three people found dead inside the kosher market were killed by the attackers, who were also found dead inside the building following a four-hour standoff with police on Tuesday.

An additional victim was injured, but managed to escape, authorities said on Wednesday.

Bron:

NOS.nl, BBC