Documentairereeks (2018) waarin fotograaf en cineast Dimitri Van Zeebroeck inzoomt op de religieuze en levensbeschouwelijke diversiteit in de multiculturele Antwerpse wijk Oud-Berchem.

In een straal van enkele honderden meters vind je er dertig kerken, gebedshuizen en andere religieuze of levensbeschouwelijke ruimtes. God woont in Berchem zoomt in op die spirituele diversiteit met zes documentaires over evenveel religies, en één over vrijzinnigheid.

Naast de toewijding aan het geloof of de levensbeschouwing, en de daarbij horende rituelen, toont de reeks ook het sociale weefsel van de verschillende gemeenschappen: katholiek, joods, islamitisch, de Afrikaanse Pinksterkerk, de Braziliaanse geloofsgemeenschap en het vrijzinnig humanisme.

De reeks in gefilmd in uitgepuurde, poëtische en kleurrijke zwart-witbeelden; op Canvas en Vrtnu.be

Religieuze en levensbeschouwelijke diversiteit in een multiculturele wijk – vanaf zondag 21 januari
Dimitri Van Zeebroeck heeft over heel de wereld gefilmd en gefotografeerd, maar voor God in Berchem focust hij op zijn eigen multiculturele buurt in Oud-Berchem.

Aflevering 4: “Joods Antwerpen”

Deze aflevering over Joods Antwerpen portretteert onder meer de Joodse begrafenisondernemer Jacob Berger, de rabbijnen Carlebach en Lieberman van de Israëlitische gemeenschap Shomre Hadas, en boekhandelaar Michael Seletsky.
Ondervoorzitster en Ondergedoken Kind Régine Suchowolski-Sluszny heeft ook hieraan meegewerkt.

Herbekijk de aflevering van Zondag 11 februari 2018 op Canvas: https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/god-woont-in-berchem/2018/god-woont-in-berchem-s2018a4-joods-antwerpen/

Bron:
Canvas / VRTnu