22 maart: Een jaar geleden werd ons land opgeschrikt door de aanslagen in Brussel

"memoriaal" aan de Beurs in Brussel na de aanslagen van 22 maart 2016 [Getty]Heden, 22 maart, staat het hele land stil bij de aanslagen die een jaar geleden plaatsvonden op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation Maalbeek.

22 maart zal voor altijd in ons geheugen geprent blijven. Zoveel mensen zijn die dag het slachtoffer geworden van de onmenselijkheid die terreur met zich meebrengt. Voor veel mensen was het een dag vol verbijstering, verwarring, verdriet, onzekerheid en angst.

Jammer genoeg troffen de eerste terroristische aanslagen Europa begin de jaren tachtig Antwerpen waarbij op korte tijd de Joodse gemeenschap 2 maal het doelwit werd.

Sinds precies 5 jaar geleden de terreurgolf doelgericht begon in Toulouse, Parijs, Brussel en Kopenhagen, werden recent opnieuw Parijs en Brussel getroffen, willekeurig en met talrijke slachtoffers. Nadien werden Nice en Berlijn het doelwit van de barbaarsheid.

Terreur kan overal en op enkel moment toeslaan, ook hier in Belgi√ę. Zonder onderscheid van religie, politieke overtuiging, leeftijd, geslacht en nationaliteit hebben wij allen ervaren wat terreur is. Wij werden diep in onze ziel geraakt.
Er is voortaan een leven voor 22 maart en een leven na 22 maart. …


De veiligheidsmaatregelen werden enorm versterkt. Iedereen draagt zijn steentje bij om nieuwe aanslagen te vermijden. Allen samen zullen wij de terreur overwinnen: “Eendracht maakt macht”.

Het leven gaat voort en wij moeten doorgaan en de angst en de onzekerheid overwinnen. Hopelijk gebeurt het nooit meer. Vergeten zullen we nooit.

Wij delen het leed van alle slachtoffers en hun families en drukken onze innige deelneming uit aan de nabestaanden.

De Belgische regering doet er alles aan om ons te beschermen en het terrorisme te bestrijden.
Het Forum der Joodse Organisaties is daar zeer dankbaar voor.

FJO – foto: “memoriaal” aan de Beurs in Brussel na de aanslagen van 22 maart 2016 [Getty]

2017-03-22T00:00:00+00:00Woensdag, 22 Maart 2017|Aangeraden, Algemeen, Belgie, EU, Internationaal, Terrorisme, Wereld|