Bericht vanwege Jo Peeters, Conservator – Research van het Museum Huis van het Belgisch-Franse Verzet / Musée Maison de la Résistance Franco-Belge:
Vanuit het museum HBFV wil ik u allen vriendelijk uitnodigen op het Herdenkingsmoment van Eva Resler, het 12 jarige Joodse meisje met registratienummer XX319, dat samen met haar broer Mircea tijdens haar ontsnappingspoging uit het XXste konvooi, om het leven kwam.

Eind 2015 verscheen haar foto bij haar familieleden op de grote fotomuur te Kazerne Dossin, na het determineren van haar verhaal en begraafplaats te Korbeek-Lo.

Dit eerste herdenkingsmoment gaat door op de plaats waar het toen gebeurde op 19 april 1944, waar de weerstand het spoor tijdens de nacht blokkeerde om het konvooi te vertragen. Haar levenloze lichaam werd er in de morgen gevonden en kreeg een naamloos graf. 
Datum : zondag 23 april 2017 – Aanvang : 14u
Plaats van samenkomst : aan de spoorwegbrug – Bierbeekstraat, recht tegenover huisnummer 117, 3360 Korbeek-Lo (Bierbeek)


Op de plaats wordt er een voorlopige gedenkplaat ingehuldigd, die later na de definitieve aanleg van de fietsroute tot en vaste gedenksteen zal evolueren, opdat het nooit zal vergeten worden…

– Aan de andere kant van de spoorwegbrug is ruime parking voorzien –

Er is mogelijkheid tot het neerleggen van een bloemstuk.
Iedereen die dit wenst te doen, graag op voorhand een seintje met de correcte gegevens, zodat de aankondiging correct verloopt.
Meer info of bevestiging via email : info@hbfv.be 

Museum Huis van het Belgisch-Franse Verzet / Musée Maison de la Résistance Franco-Belge www.hbfv.be