“DE ZAAK MENTEN” Winnaar TV-Beeld 2017 voor beste korte serie !

Menten_TVbeelden2017_Hans Knoop_screenshot FacebookSerie De Zaak Menten wint tv-beeld

De MAX-serie De Zaak Menten is in de prijzen gevallen. Op de uitreiking, dinsdag 28 maart 2017, van de tv-beelden heeft de serie een TV-Beeld gewonnen in de categorie ‘beste tv-film en korte serie’. Regisseur Tim Oliehoek nam de prijs in de Passenger Terminal Amsterdam in ontvangst.

Sinds 2013 eren makers en bedenkers van Nederlandse televisie elkaar voor hun werk door het uitreiken van de tv-beelden. Alle inzendingen voor deze prestigieuze prijzen worden beoordeeld door speciale vakjury’s bestaande uit onder andere programmamakers, producenten, regisseurs, acteurs en eindredacteuren. De Zaak Menten won het TV-Beeld in de categorie ‘beste tv-film en korte serie’.

Over De Zaak Menten
In De Zaak Menten ziet u hoe journalist Hans Knoop, hoofdredacteur van het aan De Telegraaf gelieerde weekblad Accent, langzaamaan persoonlijk betrokken raakt bij de jacht op de dan nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten. Knoop bijt zich vast in het verhaal, maar Menten geeft zich niet zomaar gewonnen. …


Het scenario van De Zaak Menten is geschreven op basis van het boek De zaak Menten – Het complete verhaal, geschreven door Hans Knoop.

Cast
De cast van de serie De Zaak Menten bestaat onder andere uit: Guy Clemens (Hans Knoop), Aus Greidanus sr. (Pieter Menten), Arian Foppen (jonge Pieter Menten), Noortje Herlaar (Betty Knoop) en Carine Crutzen (Meta Menten).

De Zaak Menten is geproduceerd door NL Film in samenwerking met Omroep MAX.

http://www.maxvandaag.nl/sessies/themas/media-cultuur/serie-de-zaak-menten-wint-tv-beeld/

DE VOLLEDIGE LIJST WINNAARS: https://www.filmfestival.nl/publiek/nieuws/nieuws-maart-2017/winnaars-tv-beelden-2017/

Beste tv-film en korte serie
De Zaak Menten (NL Film, Omroep MAX) Link naar de video: https://www.facebook.com/timoliehoek/videos/10158346190095265/

Gerelateerde artikels:

https://www.fjo.be/nieuws/1145/TV-Documentaire-De-Zaak-Menten-NPO-2-Ned2-pakt-brons-op-prime-time

https://www.fjo.be/nieuws/1188/De-Zaak-Menten-nu-ook-in-de-V-S-A-incl-trailer

De Zaak Menten, de cast met Hans Knoop en echtgenote Betty [MAX]Maxvandaag.nl / detvbeelden.nl – foto:

2017-03-29T00:00:00+00:00Woensdag, 29 Maart 2017|Aangeraden, Algemeen, Buitenland, Cultuur, Geschiedenis, Internationaal, People, Shoa|