Spotprent van de Belg Luc Descheemaeker die bekroond werd in de controversiële anti-Holocaust Iraanse cartoonwedstrijdHet FORUM der Joodse Organisaties is ten zeerste geschokt en verontwaardigd door de deelname van Luc Descheemaeker aan de horribele anti-Holocaust cartoonwedstrijd in Teheran.

Zijn erg kwetsende cartoon van de Israëlische veiligheidsmuur met bovenaan het grievende opschrift “Arbeit macht Frei” is een voorbeeld van hedendaags antisemitisme.

De “International Holocaust Remembrance Alliance” een internationale organisatie, waarvan 31 landen lid zijn, inclusief België, veroordelen deze wedstrijd die tot doel heeft Israël te vergelijken met de nazi’s en de Holocaust te minimaliseren.

Bij het hervatten van ons werk, na het zomerverlof, zal het FORUM klacht neerleggen bij de autoriteiten.


Gerelateerde artikels:

“Cartoon uit Torhout doet Israël steigeren” – De Morgen – In Iran bekroonde ‘antisemitische’ spotprent van Luc Descheemaeker zorgt voor ophef http://www.demorgen.be/buitenland/cartoon-uit-torhout-doet-israel-steigeren-b24890c4/

“Torhout fier op cartoonist die in Teheran prijs won” – Joods Actueel – http://joodsactueel.be/2016/08/12/holocaustleraar-uit-torhout-verwijdert-snel-antisemitische-prijscartoon/FJO – foto: Spotprent van de Belg Luc Descheemaeker die bekroond werd in de controversiële anti-Holocaust Iraanse cartoonwedstrijd