Abou Jahjah in Zomergasten op NPO2 - 31 juli 2016 - VPROOp NPO 2 kreeg gisteravond Dyab Abu Jahjah van de VPRO als Zomergast 3.5 uur lang de gelegenheid “gematigd” te lijken. Maar de “wolf in schaapskleding” (zo noemde de tv commentator van Het Parool hem) faalde jammerlijk.

Jahjah bleef erbij (zoals hij ook eerder schreef) dat de aanslagen op 09/11 in New York en Washington waarbij duizenden doden vielen hem een “goed gevoel” gaven.
En ook NVA- leider en burgemeester van Antwerpen Bart de Wever kreeg er weer van langs. Die is immers de “knecht van de joden in Antwerpen” en vroeg onmiddellijk om beveiliging van joodse instellingen na de aanslag op het Joods Museum in Brussel. Terwijl men anderzijds de schouders ophaalde over de Islamofobische moord van Hans van Themsche in 2006 in Antwerpen.

Dat joden al sinds 1980 als minderheid meer dan welke groep dan ook slachtoffer van terrorisme in België zijn bleek Jahjah te zijn ontgaan.
Een ondubbelzinnige veroordeling van de daders van de aanslag in Brussel kwam niet over zijn lippen. Hij switcht dan onmiddellijk naar Israël dat naar zijn oordeel de bron van alle kwaad in de wereld is.

Jahjah faalde gisteravond. …


Dat moeten de kijkers ook gevonden hebben. Met 484.000 kijkers vormde deze gast een dieptepunt in het bestaan van het programma.

Vorig jaar scoorde de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb als eerste gast het dubbele aantal kijkers. Zomergasten met Jahjah kwam daarmee gisteren op de 18e plaats van best bekeken programma’s van de dag.
Dat de VPRO met deze beroepsagitator een verkeerde keus maakte is op basis van de kijkcijfers op keiharde wijze duidelijk geworden.

Gerelateerde artikels:

“Offer Zomergasten niet op aan de kletspraat van Abou Jahjah” – Hans Fels – 28 juli 2016 – NRC.nl

Iemand die terreur goedpraat hoort weerwoord te krijgen, betoogt oud-VPRO-programmamaker Hans Fels. „In Zomergasten heeft Abou Jahjah vrij spel.” … http://www.nrc.nl/nieuws/2016/07/28/offer-zomergasten-niet-op-aan-de-kletspraat-van-abou-jahjah-3336144-a1513655

Joodse actiegroep doet aangifte tegen VPRO: Abou Jahjah in Zomergasten ‘gevaarlijk’ – 29 juli 2016 – Volkskrant.nl

http://www.volkskrant.nl/binnenland/joodse-actiegroep-doet-aangifte-tegen-vpro-abou-jahjah-in-zomergasten-gevaarlijk~a4348238/

Abou Jahjah – column Frits Barend- 1 aug. 2016 – Jonet.nl

‘Ooit waren Henk van Dorp en ik samensteller en gast van Zomergasten. Onze gastheer was Adriaan van Dis, een heer van stand. We waren vereerd met de uitnodiging en dat was ook de bedoeling. …

…Ik voel me voor het eerst niet meer echt veilig in Nederland, met dank aan de VPRO. En ik kan mezelf wel voor m’n kop slaan dat ik zoveel woorden heb gewijd aan een man die volgens Fels zoveel nonsens verkondigt dat het eigenlijk onbegonnen werk is goed weerwoord te geven.’ https://jonet.nl/abou-jahjah-column-frits-barend/FJO / Hans Knoop – foto: Abou Jahjah in Zomergasten op NPO2 – 31 juli 2016 – VPRO