attentat-eglise-saint-etienne-du-rouvray_lexpress.frHet FORUM is in het diepste van haar wezen geschokt door de gruwel van de terreuraanslag gisteren in een kerk nabij Rouen in de Franse gemeente Saint-Etienne-du-Rouvray waarbij de priester van de kerk, Jacques Hamel (84), de keel werd overgesneden en een andere gijzelaar zwaar gewond werd.

Dat vredelievende mensen, van over de 80 jaar, die in een gebedshuis voor broederliefde en wereldvrede bidden op beestachtige wijze worden afgemaakt is onuitstaanbaar.
Hier zijn geen verontschuldigingen noch uitleg mogelijk.

Het FORUM wenst haar innigste medeleven te betuigen aan alle slachtoffers en hun familie.

Jammer genoeg herinnert dit ons aan de terreurdaad die in november 2014 plaatsvond in een synagoge te Har Nof (Jerusalem) in Israël waar eveneens twee terroristen toesloegen met messen en bijlen en 4 dodelijke slachtoffers en enkele gewonden vielen.

Waar vredelievende mensen bereid zijn anderen te helpen worden ze op een laffe manier “beloond” als ongelovigen. Waar gaat deze barbaarsheid ooit eindigen? …


Vandaag 27 juli herdenken wij eveneens de trieste 36ste verjaardag van de terreuraanslag in 1980 in de Lamorinièrestraat waarbij een Palestijnse terrorist een granaat gooide op een schoolbus die met een groep joodse jongeren op zomerkamp ging vertrekken. Daarbij vielen 1 dode en tientallen gewonden. De dader werd na een gevangenisstraf van enkele jaren vrijgelaten. archiefbeelden nav aanslag 27 juli 1980 in Antwerpen