En dan nu enkele feiten. Dyab Abou Jahjah had gisteren om 12.12 uur 11.463 volgers op Twitter en 3.653 vrienden op Facebook.

Jochem Myjer had op dat moment op dezelfde sociale media respectievelijk 1.043.706 volgers en 507.902 vrienden.

Dat ik de grappigste komiek van Nederland tegenover de onbetrouwbaarste Zomergast aller tijden zet, is toeval. Ik had ook Jochems maat Armin van Buuren kunnen noemen, Dirk Kuyt, Carice van Houten of honderden andere Nederlanders wier volgers en vrienden een veelvoud vormen van die van deze Vlaams/Libanese gladjakker (als Alberto Tomba in diens beste jaren slalomde meneer langs de obstakels, door Thomas Erdbrink opnieuw uitgezet, die hij met verwerpelijke uitspraken voor zichzelf had opgeworpen).

„Hij is wel intelligent”, las ik meerdere malen.

Pfff.

Weet je wie er ook intelligent was?

Je zou bijna denken dat intelligentie een synoniem voor antisemitisme is. …


Sta mij toe nu Arthur van Amerongen te citeren, voormalig inwoner van Molenbeek en schrijver van onder andere de onthullende boeken Brussel Eurabia I en II. Hij vertrouwde onlangs de volgende feiten aan Facebook toe.

„Het probleem met Abou Jahjah bij Zomergasten is dat hij een marginaal verschijnsel zonder aanhang is. De Marokkanen in België moeten hem niet omdat zijn vader een (niet-praktiserende) shi’iet is, zijn mama christelijk en hijzelf een flinke pot bier niet schuwt en met Belgische madammekes poept. Bovendien heeft hij zich belachelijk gemaakt met zijn leugens over zijn dienst bij Hezbollah. Hij lag te kermen onder het bed van zijn ouders toen de IDF overvloog. Daarnaast is ISIS (de club van Molenbeek) de gezworen vijand van Hezbollah (de club van Abou Jahjah).”

De kijkcijfers, tenslotte.

De eerste aflevering van Zomergasten trok 484.000 kijkers. Zet daar de aflevering tegenover waarin Youp van ’t Hek in 2001 te gast was. Daar keken bijna drie keer zoveel mensen naar: 1,3 miljoen. Naar Studio Sport op NPO1, de Grand Prix van Hockenheim op Ziggo Sport, Ranking the Stars op NPO3 en Obese op RTL4 (de laatste twee shows werden tegelijk met Zomergasten uitgezonden) schakelden zondag bovendien aanzienlijk meer kijkers dan naar het programma van de overigens uitstekende nieuwe presentator Thomas Erdbrink.

Duidelijk, nu?

Of moet ik ook nog vertellen dat zijn Movement X op Twitter 262 volgers heeft en op Facebook 502 vrienden?

De man vertegenwoordigt nauwelijks iets of iemand en de kijkers leken zich dat te realiseren.

Al die ophef, tevoren. Al die herrie over het feit dat het de VPRO had behaagd om Dyab Abou Jahjah voor een gesprek van drie uur uit te nodigen.

Zoveel voorpublicaties heeft Jochem Myjer nog nooit gehad.

En dan dit als resultaat.

Ze hebben het wel eens over het gat tussen de politiek en de burger.

Het gat tussen de main stream media en de burger is nog veel groter.

Bron: http://www.telegraaf.nl/opinie/26330519/__Feiten__.html

Wikipedia info over Rob Hoogland https://nl.wikipedia.org/wiki/Rob_Hoogland : Rob Hoogland (Alkmaar, 15 november 1950) is een Nederlands journalist en columnist. In het nieuwskatern van De Telegraaf verzorgde hij 25 jaar de dagelijkse rubriek “Kringen”. Na zijn pensionering in 2015 werd de frequentie teruggebracht tot drie keer per week. …De Telegraaf – foto: Rob Hoogland