Holocaust ontkenner David Irving [sueddeutsche.de]Ruim een uur voor de Schotse Holocaust-ontkenner David Irving op een geheime locatie in Antwerpen gisteravond zijn spreekbeurt zou houden was het FJO in staat de plaats van de bijeenkomst te melden.
De meeting zou plaatsvinden in het Tulip Inn hotel aan de Potvlietlaan in Berchem.

Irving bleek daar onder zijn eigen naam een ruimte te hebben gehuurd.
Binnen een uur mobiliseerde het FJO een aantal organisaties om afgevaardigden naar het hotel te sturen om tegen zijn optreden daar te protesteren. Ook de politie werd door ons geïnformeerd over de “geheime” locatie.

Door de aanwezigheid van de demonstranten en om de veiligheid van de gasten te verzekeren, besloot daarop de directie van het hotel de spreekbeurt af te gelasten en Irving de deur te wijzen. …


Alhoewel hij onder zijn eigen naam had gereserveerd was het tot de hotel employees niet doorgedrongen dat het hier de bekendste Holocaust-ontkenner ter wereld betrof die een ruimte had gehuurd.
Ook in Den Haag waar hij vanavond zou spreken heeft het hotel zijn reservering inmiddels geannuleerd.

Het FJO dringt er bij justitie op aan Irving tot persona non grata te verklaren en het land uit te zetten. Ook in Oostenrijk is hij na het uitzitten van een gevangenisstraf niet meer welkom.

Update: Lees ook:
“Joodse gemeenschap verhindert toespraak David Irving in Antwerpen” http://joodsactueel.be/2016/02/24/joodse-gemeenschap-verhindert-toespraak-van-david-irving-in-antwerpen/

 FJO – Hans Knoop, woordvoerder – foto: Holocaust ontkenner David Irving [sueddeutsche.de]