2 jonge jihadisten -  Links Lofti Aoumeur uit Verviers [YouTube]Een van de jihadstrijders die in een IS-video ons land bedreigde, maakte twee jaar deel uit van het Belgische leger. Dat heeft het ministerie van Defensie bevestigd.

De 24-jarige Lotfi Aoumeur uit Verviers was vrijwilliger bij de Medische Component tussen 2010 en 2012. Volgens een anonieme bron uit het leger kreeg hij een basisopleiding, waaronder kaartlezen en wapens hanteren.

Volgens een familielid van de man, geciteerd in de kranten van Sudpresse, zou hij een jaar geleden vanuit België naar Algerije zijn gereisd, en vandaar naar Syrië. Hoe hij radicaliseerde, is niet duidelijk. Hij heeft wel zijn vrouw en kind naar Syrië meegenomen.

Zaterdag werd de video van terreurgroep IS online gezet waarin hij met een andere Franstalige jihadist met aanslagen in Brussel en Parijs dreigt. ‘We komen naar Brussel en Parijs, met kalasjnikovs en granaten, met messen en bomauto’s. De nachtmerrie is nog maar net begonnen.’

De andere Syriëstrijder was eerder al geïdentificeerd als een 22-jarige Belgische Marokkaan, die in Syrië Abu Khalid Al Maghribi wordt genoemd. 


http://www.standaard.be/cnt/dmf20150218_01536039

Lees ook: http://www.knack.be/nieuws/belgie/syriestrijder-kreeg-opleiding-in-belgisch-leger/article-normal-534631.html

Gerelateerde artikels:

De Morgen: “Nog steeds extremisten in Belgisch leger” – Tiental moslimextremisten kan niet zomaar worden ontslagen

Lotfi Aoumeur, een jihadist uit Verviers, zat drie jaar geleden nog bij het Belgische leger. Nu strijdt hij bij IS en dreigt hij met aanslagen in België. In 2013 werd al gewaarschuwd voor een tiental moslimextremisten in het leger. Die zitten er nog steeds. “We kunnen hen niet zomaar ontslaan.” … http://www.demorgen.be/binnenland/nog-steeds-jihadisten-in-belgisch-leger-a2223553/De Standaard/ De Morgen – foto: 2 jonge jihadisten – Links Lofti Aoumeur uit Verviers [YouTube]