Minister van Binnenlandse Zaken, Jan JambonMinister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) haalt in het magazine Joods Actueel uit naar het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding (CGKR). “Ik heb ook altijd ogen opengetrokken over de gevoeligheid van het Centrum als het over de islam ging, terecht overigens, maar dat diezelfde gevoeligheid niet aanwezig bleek te zijn als het over het Jodendom ging.”

Voor Jambon blijft de veiligheid van de joodse gemeenschap een prioriteit. Ook bij het verlagen van het dreigingsniveau moet het mogelijk blijven om de joden in ons land extra bescherming te bieden. “Persoonlijk ben ik van mening dat we te allen tijde de beveiliging moeten garanderen: is dat met politiebewaking, dan is dat goed maar als de politiecapaciteit onvoldoende is, dan moeten we gebruik maken van het leger.”

Dat sommige mensen het er moeilijk mee hebben dat joden extra beveiliging krijgen, vindt Jambon een “foute opstelling”. “Er wordt gewoon geen onderscheid gemaakt. Joodse burgers betalen ook belastingen en de overheid is verantwoordelijk voor de veiligheid van àl haar burgers. Ze moet dan ook haar verantwoordelijkheid opnemen daar waar het probleem zich voordoet.”


http://www.hln.be/hln/nl/32616/Terreurdreiging-in-Belgie/article/detail/2224515/2015/02/19/Jambon-CGKR-verspeelt-geloofwaardigheid.dhtml

Het origineel artikel in Joods Actueel: 

http://joodsactueel.be/2015/02/19/minister-jambon-centrum-gelijke-kansen-heeft-elke-geloofwaardigheid-verloren/HLN / Joods Actueel – foto: Minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon