Moshe Arye Friedman en Dimitri Bontinck op proces Sharia4Belgium in Antwerpen op 13 oktober 2014RTL reportage over “antisemitische jood” Moshe Aryeh Friedman – Joods Actueel – Dinsdag 14 Oktober 2014 21:32

Gisteren berichtten wij reeds over het opduiken van de zelfverklaarde rabbijn Moshe Aryeh Friedman op het proces tegen Shariah For Belgium. Vandaag bracht de Franstalige zender RTL een reportage over de man die door de presentatrice als “bedrieger” werd omschreven.

Friedman is geen rabbijn in de ware betekenis van het woord omdat hij geen congregatie, synagoge of gemeenschap vertegenwoordigt en louter in eigen naam spreekt.


http://joodsactueel.be/2014/10/14/rtl-reportage-over-antisemitische-jood-moshe-aryeh-friedman/

Gerelateerde artikels:

“Joodse Palestina-activist misbruikt titel van Rabbijn” – 29 augustus ’14 … Het Forum Der Joodse Organisaties in Antwerpen noemt Moshe Friedman op zijn website dan weer een “pseudo-rabbijn” omdat hij op geen enkele …

http://joodsactueel.be/2014/08/29/joodse-palestina-activist-misbruikt-titel-van-rabbijn/

“Gekke rabbijn” Moshe Friedman duikt op bij proces Jejoen Bontinck – Joods Actueel – Maandag 13 Oktober 2014 20:43

De “gekke rabbijn”, zoals Moshe Aryeh Friedman in de Antwerpse Joodse gemeenschap wordt omschreven heeft een nieuw wapenfeit om aan zijn palmares toe te voegen. De man, die sinds een jaar in België woont blijkt nu “jarenlang” nauw bevriend met de familie Bontick en was vandaag aanwezig op het terrorismeproces in Antwerpen om de familie te ondersteunen.

Aan VTM-nieuws liet pa Bontick weten dat de man (in feite is hij geen rabbijn in de juiste zin van het woord) ook een vriend van Israël is. Daar vergist hij zich wel schromelijk in omdat Friedman al jarenlang militeert voor het einde van de joodse staat.

Wat u moet weten over Moshe Aryeh Friedman:
– Friedman was aanwezig op de Iraanse conferentie voor Holocaustonderzoek (lees: ontkenning) in 2006 met ‘s werelds bekendste negationisten

– Op verzoek van de Iraanse president verhuisde hij enkele maanden naar Iran waar hij met zijn gezin woonde

– Friedman zegt dat het cijfer van 6 miljoen vermoorde Joden tijdens WOII overdreven is, volgens hem zijn het er 1 miljoen (zie artikel The Guardian http://www.theguardian.com/world/2006/dec/12/iran.israel ). In België is dit een strafbaar feit maar omdat hij niet in ons land woonde ten tijde van deze uitspraken, werd hij bij ons niet vervolgd.

– Hij liet zijn 2 ultra-orthodoxe zoontjes inschrijven in een Joodse meisjesschool waar ze tussen 500 meisjes les moesten volgen

– Friedman procedeerde ook tegen een resem andere Joodse scholen in Antwerpen

– Voordien deed hij hetzelfde in Oostenrijk en de V.S. waar hij is geen lopen

– Een paar jaar geleden zei hij in een interview aan Joods Actueel dat hij “voortaan niet meer tegen Israël zou militeren”. Ondertussen blijkt het tegenovergestelde waar te zijn

– Hij geeft zich graag uit als rabbijn maar heeft geen congregatie, synagoge of gemeenschap die hij leidt en geen volgelingen.

http://joodsactueel.be/2014/10/13/gekke-rabbijn-moshe-friedman-duikt-op-bij-proces-jejoen-bontinck/Joods Actueel / RTL / VTM – foto: Moshe Arye Friedman en Dimitri Bontinck op proces Sharia4Belgium in Antwerpen op 13 oktober 2014 [VTM nieuws]