Foto GVA: De Vilvoordse U.U. poseert met een automatisch wapen op haar Facebookprofiel met op de achtergrond de vlag van de terreurbeweging IsisMinstens vijf moslima’s uit Antwerpen zijn vertrokken naar het oorlogsfront in Syrië. De families reageren geschokt op het vertrek. Het is zeer uitzonderlijk dat vrouwen uit ons land in groep naar Syrië afzakken.
De moslima’s die naar Syrië zijn vertrokken, zijn meerderjarige Marokkaanse Antwerpenaars tussen 18 en 21 jaar. Een van hen is een Belgische die zich heeft bekeerd tot de islam.

Het nieuws komt als een verrassing, want de voorbije maanden was het windstil op het vlak van vertrekkers naar Syrië. Veel mannelijke strijders keerden de voorbije maanden zelfs uit eigen beweging terug naar België.

Naar eigen zeggen gaan de jonge vrouwen naar het oorlogsgebied als hulpverleners, vooral om kinderen te helpen. Maar die verklaring trekken experts in twijfel. “Quasi zeker gaan ze er huwen met Syriëstrijders. Alleen als vrouw ginder verblijven kan niet.” …


Uit een getuigenis blijkt dat minstens een van de vertrekkers al aan haar familie heeft laten weten dat ze er is gehuwd.

http://www.gva.be/nieuws/buitenland/aid1567602/antwerpse-vrouwen-naar-front-in-syrie.aspx

Lees ook: http://www.telegraaf.nl/buitenland/22492635/__5_moslima_s_gaan_naar_Syrie__.htmlGVA – Foto: De Vilvoordse U.U. poseert met een automatisch wapen op haar Facebookprofiel met op de achtergrond de vlag van de terreurbeweging Isis [GVA]