Sasha Nasan [Patrick De Roo]Volgende week start op VTM een nieuwe reeks ‘The Voice’. Wie niet door de audities geraakte, hoeft niet te panikeren. De 17-jarige Antwerpenaar Sacha Nasan ontwierp Talenty, een app waar de ‘anonieme’ talenten van Vlaanderen hun talent kunnen delen.
Sacha kwam op het idee om Talenty te ontwikkelen door tv-programma’s zoals ‘The Voice’ en ‘Belgium’s got talent’. Duizenden getalenteerde mensen kwamen niet door de audities van die programma’s, maar Sacha wilde hen niet in de anonimiteit laten staan.

“Talenty is een sociaal netwerk voor talenten”, vertelt de 17-jarige student economie aan het Antwerpse Tachkemoni Atheneum. …


“Getalenteerde mensen kunnen er een profiel aanmaken en eenvoudig een video uploaden waarin ze hun talent laten zien. En dat delen met iedereen. En belangrijk: alle talenten zijn welkom.”Een concept dat nog nergens bestond. En waar Sacha hard aan gewerkt heeft in zijn vrije tijd, op zijn slaapkamer. “Ik heb er écht veel tijd in gestoken. Enkel de ontwikkeling van de eerste versie van Talenty nam ongeveer 6 maanden in beslag. Maar zowel mijn ouders als mijn vrienden helpen mij om mijn app wat te verspreiden op sociale media.”

En het bleek meteen een schot in de roos. “Vandaag zit Talenty weliswaar nog in de testfase, maar er zijn al een duizendtal gebruikers. Zodra de app officieel is, hoop ik dat er veel meer gebruikers zullen zijn.” Talenty is gratis te downloaden en is reclamevrij. Maar blijft niet gratis. “Elke gebruiker heeft een tijdslimiet van 1 minuut per talent, maar die tijdslimiet kan verhoogd worden tot 5 minuten mits een éénmalige vergoeding van €0,89.”

http://www.gva.be/nieuws/media-en-cultuur/aid1529446/vangnet-voor-gebuisde-voice-kandidaten.aspxGVA – foto: Sasha Nasan [Patrick De Roo]