Nieuwe Facebook pagina van Sharia4BelgiumSharia4Belgium predikt nu ook op Facebook – De Standaard

Een jaar nadat Sharia4Belgium online aankondigde zichzelf te zullen ontbinden, verspreidt de salafistische organisatie haar ideeën nog altijd op het internet. Ze doet dit op een Facebook-pagina onder de naam Tawheed4Belgium. Dat heeft Le Vif/L’Express donderdag gemeld.

Na een eerste mislukte poging in juli, de pagina werd verwijderd door Facebook, is Tawheed4Belgium er nu wel in geslaagd een profiel aan te maken op de sociaalnetwerksite. De profielfoto toont de vlag van de extremistische groepering Ansar al-Sharia, bekend vanwege nauwe banden met Al Qaeda, vergezeld van de woorden ‘Er is geen god dan Allah’. …


‘Het ideeëngoed is hetzelfde gebleven, enkel de naam is veranderd’, stelt Le Vif vast. De verschillende bijdrages op de pagina, voornamelijk in het Nederlands, roepen op tot jihad en prijzen de verdiensten van jonge moslimstrijders in Syrië. Nog volgens het magazine zou de pagina een 350-tal volgers tellen, hoofdzakelijk jongeren uit het Antwerpse tussen 18 en 24 jaar.

De leider van de salafistische beweging, Fouad Belkacem alias Abu Imran, zit nog altijd vast in de Antwerpse gevangenis.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20131017_00795761

Lees ook: RTL info: “La renaissance de Sharia4Belgium sur Facebook inquiète” http://www.rtl.be/info/belgique/societe/1040855/la-renaissance-de-sharia4belgium-sur-facebook-inquieteDe Standaard / RTL info – foto: Nieuwe Facebook pagina van Sharia4Belgium (screenshot)