Ex-president Mursi (midden) in betere tijden bij zijn aanhangers. [AP]De Egyptische regering heeft de Moslimbroederschap van de afgezette president Mohamed Mursi (foto) van de lijst van toegelaten ngo’s gehaald, krachtens een beslissing van justitie. Dat melden de officiĆ«le Egyptische media.

De beslissing van justitie dateert van 23 september. De “activiteiten” van de Moslimbroederschap werden verboden, terwijl justitie ook de inbeslagname beval van de tegoeden van de islamistische beweging. …


Mursi werd op 3 juli aan de kant geschoven, na manifestaties met miljoenen mensen die zijn vertrek eisten. Sindsdien wordt de ex-president vastgehouden in volledig isolement. Zijn aanhangers betogen regelmatig om te protesteren tegen wat ze beschouwen als een staatsgreep.

De autoriteiten reageren met harde hand. Sinds medio augustus werden meer dan duizend mensen gedood. Meer dan tweeduizend Moslimbroeders werden opgepakt, onder wie bijna alle leiders van de beweging. Eergisteren nog lieten 57 mensen het leven bij opstootjes tussen islamisten en de ordetroepen. Er vielen ook bijna 400 gewonden.

http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/1719306/2013/10/08/Egypte-verbiedt-Moslimbroederschap.dhtml

Lees ook: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/Egypte/130906_Egypte_broederschapDe Morgen – foto:Ex-president Mursi (midden) in betere tijden bij zijn aanhangers. [AP]