politiezone minosHet parket van Antwerpen bevestigt dat het enkele weken geleden werd ingelicht over de verdwijning van een zestigtal wapens bij de politiezone Minos (Mortsel, Wijnegem, Wommelgem, Boechout, Borsbeek). Het heeft daarop het Comité P ingeschakeld om de zaak te onderzoeken.

“We hopen zo een antwoord te krijgen op een groot aantal vragen. Het is van het grootste belang dat we achterhalen wat er precies met deze wapens gebeurd is”, zegt parketwoordvoerder Paul Van Tigchelt. …


De wapens waren van de voormalige rijkswacht en gemeentepolitie en werden ingeruild voor nieuwe dienstwapens. De afgeschreven exemplaren werden bewaard op het hoofdcommissariaat van de politiezone in Mortsel en hadden vernietigd moeten worden.

Eén van die wapens dook echter tijdens een huiszoeking bij een verdachte in Gent op. Die vondst leidde tot de ontnuchterende vaststelling dat er nog meer afgeschreven wapens verdwenen waren.

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1694232/2013/08/28/Zestig-wapens-gestolen-uit-Antwerps-politiekantoor.dhtmlHLN / VTM nieuws