Facebook Like logo [Belga]Een man in Frankrijk kreeg van Facebook de suggestie om “Mein Kampf” te lezen, nadat hij enkele thrillers van Philip Kerr over de Tweede Wereldoorlog had aangevinkt als zijn favoriete lectuur. De man was hierover verbolgen en zijn verhaal kreeg veel weerklank in de Franse media. Facebook heeft nu beslist om “Mein Kampf” in Frankrijk te schrappen van zijn suggestielijst. …

“Mein Kampf” is het boek waarin Hitler zijn nazistische denkbeelden neergepend heeft. De Fransman die het boek als suggestie kreeg, zegt dat hij een grote afkeer heeft van extreem-rechts en daarmee niet geassocieerd wil worden. Hij vindt het ook niet kunnen dat Facebook “Mein Kampf” beschouwt als elk ander boek.

De suggestielijst wordt volgens Facebook gevoed door de gebruikers. Zij kunnen op hun profiel aangeven welke boeken ze gelezen hebben en wat ze ervan vonden. Op basis van die gegevens stelt Facebook automatisch verdere leessuggesties voor.

Facebook zal nu in Frankrijk “Mein Kampf” uit de suggestielijst halen.¬†Of dat ook in andere landen zal gebeuren, is niet bekend.De Redactie/Belga