strijders in Syrië [Reuters]Net voor het einde van de schoolvakantie zijn opnieuw tien moslimjongeren uit Vilvoorde vertrokken naar Syrië. Bij de groep zitten vijf minderjarigen, zo meldt burgemeester Hans Bonte (sp.a) vandaag in Het Laatste Nieuws. Van vijftien anderen, die al een paar dagen niet meer thuisgekomen zijn, wordt vermoed dat ze eveneens onderweg zijn naar de strijd of op het punt staan om te vertrekken.

Burgemeester Bonte vernam het nieuws van zijn contacten binnen de lokale Marokkaanse gemeenschap. …


Mogelijk zijn nog meer jongeren naar Syrië getrokken, zegt de burgemeester. “Pas op 2 september zullen we echt de balans kunnen opmaken. De kans is groot dat er heel wat banken leeg blijven.”

Zowat 200 Belgische jongeren zouden volgens de krant momenteel in Syrië vechten, onder hen 20 uit Vilvoorde. Volgens uiteenlopende schattingen zouden tien tot vijftien Belgen gesneuveld zijn.

http://www.hln.be/hln/nl/9556/Opstand-in-Midden-Oosten/article/detail/1694234/2013/08/28/Opnieuw-tien-jongeren-uit-Vilvoorde-naar-Syri-euml.dhtml?utm_source=hln&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter&utm_content=dailyHLN – foto: Reuters