NY Times SquareDe twee verdachten van de aanslagen in Boston waren ook van plan een terreurdaad te plegen in New York. Zij waren op de dag dat de politie hen op het spoor kwam met zelfgemaakte explosieven onderweg naar Times Square. Dat hebben de burgemeester van New York, Michael Bloomberg, en de politiecommissaris van de stad, Raymond Kelly, gezegd.

De verdachten hadden een met explosieven gevulde snelkookpan en vijf pijpbommen bij zich, zei Kelly. Dzjochar Tsjarnaev (19) werd vorige week na een grootschalige klopjacht zwaargewond ingerekend. Zijn broer Tamerlan (26) vond de dood in een vuurgevecht met de politie. Vanuit zijn ziekenhuisbed vertelde Dzjochar dat hij en zijn broer spontaan op het idee waren gekomen met hun overgebleven explosieven een aanslag te plegen in New York.

http://www.hln.be/hln/nl/16297/Aanslag-marathon-Boston/article/detail/1621919/2013/04/25/Verdachten-Boston-planden-aanslag-op-Times-Square.dhtml

“Les frères Tsarnaev voulaient attaquer New York” [7sur7]

Les auteurs de l’attentat de Boston avaient ensuite prévu d’attaquer New York, a annoncé jeudi le maire de New York Michael Bloomberg.

http://www.7sur7.be/7s7/fr/16276/Marathon-de-Boston/article/detail/1621978/2013/04/25/Les-freres-Tsarnaev-voulaient-attaquer-New-York.dhtmlHLN – Foto: NY Times Square (illustratie)