Fouad Belkacem - Sharia4BelgiumDe grootscheepse gerechtelijke actie die het federaal parket dinsdag heeft gehouden, kadert in een gerechtelijk onderzoek dat sinds februari 2012 loopt naar de extremistische moslimorganisatie Sharia4Belgium. Dat meldt het federaal parket.
Daarin werd onderzocht of de organisatie kon beschouwd worden als een terroristische groep en of haar leden deelnamen aan terreuractiviteiten. Zes personen werden opgepakt en zullen voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter in Antwerpen, waaronder de voormalige woordvoerder van de organisatie Fouad Belkacem.

 


32 huiszoekingen situeerden zich in de provincie Antwerpen, met als zwaartepunt de stad Antwerpen. Daarnaast waren er ook huiszoekingen in Mechelen, Borsbeek, Turnhout, Kapellen, Boom en Beerse. Voorts waren er ook 15 huiszoekingen in Brussel en Vlaams-Brabant, voornamelijk in Vilvoorde, maar ook in Laken, Schaarbeek, Jette en Zaventem. Voor de ganse operatie werden in totaal 225 politieambtenaren ingezet.

Bij de 48 huiszoekingen die dinsdag zijn uitgevoerd, zijn computers, gsm’s en 30.000 euro cash in beslag genomen, maar geen wapens of explosieven. …

http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1368889/antiterreuractie-was-gericht-tegen-sharia4belgium.aspx

Kijk ook naar de videovan De Morgen: http://www.demorgen.be/dm/nl/3824/Binnenland/video/detail/1615482/VIDEO-UPDATE-Fouad-Belkacem-opgepakt.dhtmlGVA – Op de foto: