OKouky Frohmann (FJO) and Mr Broderp Yom Hazikaron, maandag 15 april, heeft onze voorzitter, Mevr. Kouky Frohmann, samen met de Hongaarse vertegenwoordiger Dhr. Broder, een bloemenkrans neergelegd aan het Monument voor de Gevallenen in de Oorlogen van Israël op Har (Berg) Herzl in Jeruzalem.

De plechtigheden van deze dag waren zeer aangrijpend.


Jom Hazikaron, de Herdenkingsdag voor de Gevallenen in de Oorlogen van Israël en de Slachtoffers van Terrorisme wordt elk jaar gehouden op de vierde van ijar (eind april of begin mei), een week na de Holocaust Herdenkingsdag en twee weken na Pesach (Pasen). Deze dag is gewijd aan de herdenking van de soldaten en leden van de veiligheidstroepen van het land, de herinnering aan de gevallenen in het verzet vóór de oprichting van de staat, en aan de slachtoffers van terrorisme.

Lees ook:
Netanyahu honors Israel’s nearly 2,500 citizens who have died in terror attacks at official Remembrance Day ceremony at Mount Herzl in Jerusalem; vows to “pursue the terrorists and strike them in every place.” http://www.jpost.com/National-News/PM-Enemies-massacre-us-and-slam-us-for-defending-ourselves-309872Op de foto: Mevr. K. Frohmann (rechts) en Dhr. Broder (links)