hakim benladghem doodgeschotenHakim Benladghem, de terrorist die dinsdag werd doodgeschoten, plande een aanslag op een politieschool.

Benladghem zou die aanslag gepland hebben omdat ook in Afghanistan, waar hij tussen 2006 en 2009 naartoe gereisd was, de politiescholen geregeld met succes het doelwit zijn van dodelijke aanslagen. Niet het minst omdat in de politiescholen geen vuurwapens worden opgeslagen die voor weerwerk kunnen dienen.


Uit afgeluisterde gesprekken bleek dat Benladghem, die dinsdag tijdens een achtervolging op de E 429 door de speciale politie-eenheden werd doodgeschoten, het meer dan beu was om de politie op de hielen te hebben.

Franse inlichtingendiensten legden hem sinds 2008 het vuur na aan de schenen omdat hij tot driemaal toe geprobeerd had om in de Gaza-strook met de Palestijnen de strijd aan te binden tegen de Israƫlische bezetting.

Benladghem verhuisde in 2009 naar Belgiƫ. Op aandringen van de Franse inlichtingendiensten kreeg hij ook bij ons politiebezoek. In zijn appartement in Anderlecht verzamelde hij een arsenaal van oorlogswapens en bouwde hij zijn woning om tot een versterkte burcht.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130329_00524071

Lees ook: “La famille d’Hakim Benladghem se constitue partie civile”
http://www.7sur7.be/7s7/fr/1502/Belgique/article/detail/1606350/2013/03/30/La-famille-d-Hakim-Benladghem-se-constitue-partie-civile.dhtmlDe Standaard – Foto: Belga/Sudpresse