Sample Image

Mohammed Morsi heeft alle macht naar zich toe getrokken. De Egyptische president doet dat om ‘de revolutie te redden’, zeggen hij en zijn moslimbroeders. Waar hebben we dat nog gehoord? Het Grand Comité de Salut Public deed dat in 1793 om de Franse Revolutie ‘te redden’. Dat gebeurde met stromen bloed onder de guillotine. De bolsjeviki deden het om de Russische revolutie ‘te redden’. Het resultaat was tientallen miljoenen doden met als ‘hoogtepunt’ de stalinistische terreur. En het lijstje is lang van mensen die dictatoriale macht grepen om zogenaamd de burger beter te vertegenwoordigen. Het resultaat is nooit iets wat nog maar van ver op democratie lijkt. Dat zal in Egypte niet anders zijn.


Onlangs was even op Youtube een filmje te zien van Morsi die in de moskee het vrijdaggebed bijwoont. Hij prevelt instemming met alle oproepen van de predikant aan Allah om ‘ons de overwinning te schenken op de ongelovigen’ en om ‘de Joden en hun volgelingen te vernietigen’. Het filmpje was daar geplaatst door het Middle East Media Research Institute (Memri), maar Youtube heeft alle video’s van Memri al van zijn site gegooid. Vrijheid en blijheid zijn niet opgewassen tegen de schrik voor vergelding van boze moslims. …

 

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20121125_00381086

Meer info over Baronnes Mia Doornaert op Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Mia_Doornaertop de foto:Mia Doornaert