Sample ImageDe Duitse regering heeft een wetsontwerp klaar om besnijdenis opnieuw toe te laten. De situatie was onduidelijk sinds een rechter in Keulen had gesteld dat de ingreep strafbaar is als hij zonder medische redenen wordt uitgevoerd. 

De uitspraak van de rechter in Keulen had een golf van verontwaardiging veroorzaakt, zowel bij joden als bij moslims.


De Duitse minister van Justitie heeft nu een wetsontwerp klaar dat besnijdenis opnieuw toelaat. Meer zelfs, de eerste zes maanden mag zelfs een opgeleide leek de knip geven.

De Centrale Raad van de Joden in Duitsland is dan ook tevreden. De tegenstanders van besnijdenis houden vol dat het om verminking gaat. Zij willen dat enkel artsen de ingreep mogen uitvoeren en bovendien moeten de jongeren zelf kunnen beslissen, en dat kan pas vanaf 14 jaar.

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/121010_duitsland_besnijdenis