De weduwe van één van de elf Israëlische atleten die 40 jaar geleden werd vermoord gedurende de Olympische Spelen in München, vraagt om een minuut stilte tijdens de Spelen van deze zomer in Londen. De Nederlandse Ankie Spitzer, wier man Andrei één van de elf Israëlische atleten was die in 1972 werd vermoord door leden van de Palestijnse terreurorganisatie Zwarte September, dringt er bij het Internationaal Olympisch Comite op aan in te stemmen met een minuut stilte om de slachtoffers te herdenken.

De families van de slachtoffers uit München vragen al sinds 1976 om een dergelijke herdenkingen. Toch heeft het Internationaal Olympisch Comite deze verzoeken altijd afgewezen. “De elf vermoorde atleten waren lid van de Olympische familie, we vinden dat ze binnen het kader van de Olympische Spelen herdacht moeten worden.” aldus Spitzer. Bijna 75.000 mensen hebben de online petitie al getekend.


Stem via deze link: http://www.change.org/petitions/international-olympic-committee-minute-of-silence-at-the-2012-london-olympics#

We vernemen dat Philippe Muyters, Vlaams minister van Sport, de oproep  steunt om tijdens de komende Olympische Spelen een herdenking te  houden ter nagedachtenis van de 11 Israëlische atleten die omkwamen bij de aanslag tijdens de Spelen van 1972 en hopen dat dit een voorbeeld is voor zowel de Federale, de Brusselse en de Waalse regering.