Dinsdag 30 januari 2024 – “FJO wil stopzetting subsidie aan UNRWA”

Het Forum der Joodse Organisaties (FJO) doet een klemmende oproep aan zowel de federale Belgische regering als aan die van de gewestelijke overheden om met onmiddellijke ingang de subsidie aan de UNRWA te staken nu duidelijk is geworden dat personeelsleden van deze VN-organisatie actief betrokken zijn geweest bij de afgrijselijke en beestachtige pogrom op onschuldige Israëlische burgers op 7 oktober.
Ook blijkt uit videomateriaal dat UNRWA-medewerkers daadwerkelijke betrokken waren bij de ontvoeringen van Israëlische burgers. Uit in beslag genomen video- opnames die in handen zijn gekomen van de Israëlische veiligheidsdiensten is onomstotelijk gebleken dat medewerkers van deze VN- hulporganisatie een leidende rol bij de gruwelijkheden hebben gespeeld.

Op grond hiervan hebben een aantal westerse staten besloten hun jaarlijkse bijdragen aan UNRWA op te schorten. Het FJO is van oordeel dat hangende het interne onderzoek dat de VN instelt de financiële bijdragen met onmiddellijke ingang dienen te worden gestaakt en
België het voorbeeld van tal van andere westerse staten dient te volgen.