SHALOM FESTIVAL BRENGT CULTUREN SAMEN VOOR EEN BOODSCHAP VAN VREDE
zondag 23 oktober 2022 – van 14u00 tot 18u00 op de Groenplaats te Antwerpen

Een nieuw vlaggetje van vrede wordt opgeheven doorheen het Shalom Festival te Antwerpen in haar 18de editie. Met het accent op ‘Salaam/Shalom/vrede’ willen de organisatoren aantonen dat in onze diverse samenleving joden, moslims en christenen elkaar kunnen vinden in een boodschap van verbroedering en vrede.

De vredesakkoorden uit het Midden-Oosten (de zogenaamde Abraham akkoorden) hebben hun weerklank tot in het hart van Vlaanderen waarvan het festival het hoogtepunt is; gesprekken onder de zonen van Abraham zijn ook hier mogelijk. Dialoog en vriendschap is het streefdoel van het evenement waar samen gezongen en gedanst zal worden.

Een multicultureel evenement voor het joodse volk en Israël, gedragen door de veelkleurige Evangelische en Joodse gemeenschap maar nu ook met een belangrijke participatie uit de Arabische- en moslimgemeenschap. Het event brengt jeugd- en kinderstands, literatuur, filosofie, allerlei producten verkoop en eetstandjes. De groenplaats wordt tevens aangekleed in mooie kleuren terwijl felle tonen van joodse, Arabische en gospelmuziek zullen weerklinken vanop het podium. Uit verschillende hoeken wordt door de sprekers een insteek op vrede gebracht met als conclusie, samen bewerkstelligen we de vrede.

Perscontacten:
Eugenia Daskalopoulou-Tarlizou 0497 43 64 84
Katia Van De Broeck 0484 86 73 63
info@shalomfestival.be

IEDEREEN WELKOM – GRATIS TOEGANG

This colorful and multicultural event takes place annually in Brussels and Antwerp. It is a collaboration between the evangelical Christians and the Jewish community of Antwerp and Brussels. Each while maintaining their own identity, they come out together with a message of peace to the general public, on the street and in the media.

www.shalomfestival.be