“Open Huizen” is een jaarlijks herdenkingsweekend om de herinneringen aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog levend te houden. Tijdens verschillende kleine bijeenkomsten delen vertellers, bezoekers en bewoners verhalen over stadsgenoten. Dat doen ze (in de buurt van) waar zij vroeger woonden. Iedereen is welkom om mee te luisteren, praten en samen te herdenken.

Kom mee herdenken
Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober stellen 20 huizen, scholen en buurtcentra in 6 Antwerpse districten hun deuren open voor persoonlijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Je kan meerdere herdenkingen bijwonen. Bijeenkomsten in eenzelfde buurt liggen op wandelafstand en sommige locaties richten 2 of 3 vertelmomenten in.

Open Huizen is een initiatief van Erfgoedlab Antwerpen, MAS en Vredescentrum in samenwerking met Kazerne Dossin en diverse lokale partners.

Bekijk het volledige programma

Reserveer je plek

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is sterk aangeraden door de beperkte capaciteit.
Zo ben je zeker van een plaats. Schrijf je voor elke bijeenkomst afzonderlijk in.

Hulp nodig bij je inschrijving?
Mail naar openhuizen@antwerpen.be of bel tijdens de kantooruren naar 03 338 64 32.

“Regina en Georges: Ondergedoken kinderen”: Regina Sluszny vertelt hoe ze ondergedoken tijdens de oorlog, een gelukkige jeugd kende. Maar ook hoe haar latere echtgenoot, Georges Suchowolski, zijn hele familie verloor.
Op 09/10/2022 – Oostenstraat 2, 2018 Antwerpen – is reeds volzet!