Bepleite sancties Wouter De Vriendt contraproductief

Het Forum der Joodse Organisaties neemt met bezorgdheid kennis van het toenemend geweld in Jeruzalem door Palestijnen die zich op de Tempelberg keren tegen de Israëlische politie.

Door het afvuren van raketten op burgerdoelen in Israël en het oplaten van met explosieven uitgeruste luchtballonnen heeft ook de terroristische organisatie Hamas de geweldspiraal verder op scherp gezet.

De door het Kamerlid Wouter de Vriendt (Groen) bepleite eenzijdige sancties tegen Israël zijn volgens het FJO een aanmoediging voor extremistische Palestijnen om het geweld te intensiveren en daarom onterecht en contraproductief.

Het FJO hoopt dat het uitstel van een beslissing door het Israëlische hooggerechtshof tot uitzetting uit hun huizen van enkele Palestijnse families in Oost- Jeruzalem tot een de- escalatie van de geweldspiraal zal leiden.

Het FJO heeft het volste vertrouwen in de wijsheid en onafhankelijkheid van het Israëlische hooggerechtshof waar elke burger ongeacht zijn/haar etnische of religieuze achtergrond zijn/haar recht kan verkrijgen.

 

Voor nadere info:
Hans Knoop +32 498 432451