De 101ste Giro d’Italia gaat vandaag van start in Jeruzalem

Vandaag gaat de Giro d’Italia van start in Jeruzalem.  Voor het eerst in de geschiedenis gaat een grote wielerronde over de grenzen van Europa, de Giro d’Italia start namelijk in de 3000 jaar oude stad van Koning David en de eeuwige hoofdstad van het volk en de staat Israël.

De eerste etappe is een tijdrit met een lengte van 9.7 kilometer. Het parcours van de tijdrit is kort maar toch vrij zwaar door de golvende wegen en heeft veel kleine klimmetjes en afdalingen. De scherpe bochten in het parcours kunnen de snelheid bij de renners er goed uithalen. De start en finish zijn naast het oude deel van de stad.

In Europa wordt de Giro d’Italia live uitgezonden op Eurosport. U kan dus dit event dus ook dagelijks volgen vanuit België. De eerste etappe van de Giro d’Italia is vandaag vanaf 12:30 uur LIVE te zien op Eurosport 1.

VIDEO – Giro101: Israel hosts historic ‘Big Start’ of Giro d’Italia

Giro d’Italia: From May 4th to May 27th
Eurosport will broadcast exclusive live coverage from every stage of the Giro d’Italia – the first Grand Tour of the season.

The 3.562,9km distance will be a true battle of survival as the men go through the 21 stage in this UCI World Tour event.
For the first time in its 101-year history the race will start in Jerusalem with an individual time trial and spend a further two days in Israel, before touching down on Italian ground in Catania taking on the undulating hills of Sicily, southern Italy.

Upcoming Stages :

Jerusalem – Jerusalem 04/05 – 12:50

Haifa – Tel Aviv 05/05 – 13:10

Be’er Sheva – Eilat 06/05 – 11:40

https://www.eurosport.com/cycling/giro-d-italia/    [Foto: Giro d’Italia 2018 start Jerusalem/screenshot Eurosport]

Gerelateerde artikels:

Top cyclists launch historic Giro d’Italia race on Jerusalem’s roadways – JPost
Culture and Sport Minister Miri Regev revealed the government has invested about NIS 30 million in the initiative.
https://www.jpost.com/Israel-News/Sports/Top-cyclists-launch-historic-Giro-dItalia-race-on-Jerusalems-roadways-553419

Opinie: “Sport verbroedert, maar Trump zaait tweedracht” – Hans Knoop (AD)

 

2018-05-04T12:44:57+00:00Vrijdag, 4 Mei 2018|Aangeraden, Anti-BDS/Pro-Israël, Buitenland, Cultuur, Israël, Sport, Wereld|