Voor het eerst heeft de Nederlandse oud-premier Dries van Agt ingestemd met een langdurig tv- debat met Hans Knoop over het Israelisch-Palestijns conflict en gaat hij uitvoerig in op de beschuldiging dat hij antisemiet zou zijn.

Van Agt en Hans Knoop kennen elkaar meer dan vier decennia en kwamen met name tijdens de Zaak Menten als kemphanen tegenover elkaar te staan.

Dries van Agt was toentertijd minister van justitie.

In journalistieke kringen wordt met ongewoon grote belangstelling naar het gesprek uitgekeken dat sinds gisteren 17 september online staat op Café Weltschmerz https://www.cafeweltschmerz.nl/de-kwestie-israel-en-de-palestijnse-gebieden-in-90-min-dries-van-agt-en-hans-knoop/


De aanleiding van deuitnodiging was het programma ‘Recht van Spreken’ (Omroep MAX, juni 2017) waarin Knoop de volgende uitspraak deed: “Van Agt ontkent antisemiet te zijn en ik geloof hem (…) ik geef hem the benefit of the doubt”.

 

 Café Weltschmerz / Hans Knoop