MAX’ dramaserie ‘De Zaak Menten’ heeft een BANFF Rockie Award heeft gewonnen in de categorie ‘Drama Series: Non-English Language’.

De prijs werd uitgereikt tijdens het BANFF World Media Festival in Banff, in de Canadese Rocky Mountains.

MAX-directeur Jan Slagter: ‘Het is een enorme eer dat ‘De Zaak Menten’ deze internationale prijs heeft gewonnen. Het is belangrijk dat dit verhaal, een onderdeel van onze vaderlandse geschiedenis, verteld blijft worden. Met deze prijs bereikt het verhaal hopelijk nog meer mensen.’

Over ‘De Zaak Menten’
In ‘De Zaak Menten’ is te zien hoe journalist Hans Knoop, hoofdredacteur van het aan De Telegraaf gelieerde weekblad Accent, langzaamaan persoonlijk betrokken raakt bij de jacht op de dan nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten. Knoop bijt zich vast in het verhaal, maar Menten geeft zich niet zomaar gewonnen. …


Het scenario van ‘De Zaak Menten’ is geschreven door Robert Jan Overeem en Jan Harm Dekker op basis van het boek ‘De zaak Menten – Het complete verhaal’, geschreven door Hans Knoop. ‘De Zaak Menten’ is geproduceerd door NL Film in samenwerking met Omroep MAX. De regie is in handen van Tim Oliehoek.

Cast
De cast van de serie ‘De Zaak Menten’ bestaat onder anderen uit: Guy Clemens (Hans Knoop), Aus Greidanus sr. (Pieter Menten), Arian Foppen (jonge Pieter Menten), Noortje Herlaar (Betty Knoop) en Carine Crutzen (Meta Menten).

http://www.tv-visie.be/nieuws/nederland/max-de-zaak-menten-wint-banff-rockie-award_84214/

Proficiat aan allen voor deze uitzonderlijke Nederlandse productie en vooral aan Hans Knoop en zijn echtgenote Betty vanwege het comité van het FJO !

UPDATE:

Voor de liefhebber. Naar aanleiding van het winnen van de BANFF Rockie Award in Canada mochten Hans Knoop en ik gisteravond aanschuiven bij het programma RTL Late Night. 

Klik hier voor de Video link naar RTL Late Night van woensdag 14/6/2017 met Tim Olliehoek en Hans Knoop !

AANBEVOLEN: De volledige drieluik “De Zaak Menten” is opnieuw te bekijken op NPO2 via deze linkTV-visie/Maxvandaag.nl