Rechter veroordeelt betoger voor roepen van anti-Joodse leuzen

Pro-Palestijnse betoging Antwerpen 12/7/2014Een Palestijnse man is vandaag in Antwerpen veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel omdat hij een anti-Joodse leuze scandeerde tijdens een pro-Palestijnse betoging op het Antwerpse Sint-Jansplein.

De manifestatie vond plaats op het Sint-Jansplein op 12 juli 2014, kort na de start van een militaire operatie in de Gazastrook in Israël. Een vijfhonderdtal deelnemers riep leuzen als ‘Free Palestine’ en zwaaide met Palestijnse vlaggen. De manifestatie verliep rumoerig, maar eindigde volgens de politie zonder incidenten.

Het Forum der Joodse Organisaties diende twee dagen later klacht in, nadat het een filmpje van de manifestatie onder ogen had gekregen. Daarop was te horen hoe er vanuit het publiek een anti-joodse leuze in het Arabisch werd gescandeerd. Beklaagde Suhail A., zelf afkomstig uit de Gazastrook, begon de leuze mee te roepen vanop het podium. De leuze verwees naar de verdrijving van de joden uit de stad Khaybar in 629 en is volgens het Forum der Joodse Organisaties een oproep tot genocide van de joden. De rechter volgde nu deze redenering.


Bron http://www.gva.be/cnt/dmf20170221_02742434/rechter-veroordeelt-betoger-voor-roepen-van-anti-joodse-leuzen

Gerelateerde artikels:

Pro-Palestijnse manifestanten vervolgd voor aanzetten tot jodenhaat op Sint-Jansplein – GVA – 25/1/2017  https://www.fjo.be/nieuws/1174/Pro-Palestijnse-manifestanten-vervolgd-voor-aanzetten-tot-jodenhaat

Klacht tegen anti-joodse kreten tijdens pro-Palestijnse betoging in Antwerpen
https://www.fjo.be/nieuws/802/Klacht-tegen-anti-Joodse-kreten-tijdens-pro-Palestijnse-betoging-in-AntwerpenGVA – foto: Pro-Palestijnse betoging Antwerpen 12/7/2014 [FRBE]

2017-02-21T00:00:00+00:00 Dinsdag, 21 Februari 2017|"Anti"-antisemitisme, Aangeraden, Algemeen, Anti-Zionisme, Antwerpen, Jodenhaat|