New Yorkers maken metro swastika-vrij met doekjes en handzeep [FB]Ooit al hakenkruisen in viltstift gezien op een lijnbus? In de New Yorkse metro hebben ze daar ook last van maar ze kuisen het op. Ene Gregory Locke heeft foto’s van die opkuis op Facebook gezet en zijn post gaat viraal. Momenteel staat de teller op meer dan 600.000 likes en meer dan 400.000 shares. En het gaat niet over schattige hondjes of zelfgemaakte chocoladetaart, maar over racistische leuzen als “Jews belong in the oven.”

Het verhaal: een zekere Gregory Locke nam zaterdagavond de metro in Manhattan. De wagon was besmeurd met hakenkruisen in viltstift en racistische leuzen als “Jews belong in the oven.”

Zijn medepassagiers waren serieus pissed en ze bleven niet bij de pakken zitten: “Hand sanitizer gets rid of Sharpie”, riep een man die de vuiligheid wou opkuisen.

Locke trok foto’s van het tafereel en postte die op Facebook. De post gaat momenteel viraal en is goed voor meer dan 600.000 likes en meer dan 400.000 shares. …


Koppige New Yorkers

Hakenkruisen en racistische leuzen, het nieuwe Amerika? “Niet zolang er koppige New Yorkers zoals wij rondlopen,” schrijft Locke in zijn post.

“Ik heb nog nooit zoveel mensen tegelijk in hun tassen zien zoeken naar zakdoekjes en handzeep,” zegt Gregory. “Binnen de twee minuten waren alle nazisymbolen weggeschrobd.” Hier is de post: 

 

Kamp Clinton

Ook Chelsea Clinton, de dochter van Bill en Hillary Clinton, deelde de post op Twitter: “We will not let hate win. Nog een reden om handzeep in je tas te hebben.” http://newsmonkey.be/article/75712 

Gerelateerde artikels:
Nederland: “In Bussum: Free Palestina, kill all jews” [CIDI]

“…Het woord “Jews” is al als eerste weggepoetst. Saillant detail: er staat een Keltisch kruis achter het woord Palestina en naar verluidt stonden er ook hakenkruizen, hetgeen doet vermoeden dat deze daad is gepleegd door mensen uit extreem-rechtse hoek. De reacties van de omstanders lopen nogal uiteen, zoals te zien is in dit filmpje en op Facebook. …” http://www.cidi.nl/in-bussum-free-palestina-kill-all-jews/Newsmonkey – foto: New Yorkers maken metro swastika-vrij met doekjes en handzeep [FB]