– Uniek Concert Unique – Uitzonderlijke muziek uit de concentratiekampen

Helios Azoulay & l’Ensemble de Musique Incidentale “Même à Auschwitz” – Kazerne Dossin 14/9/2016 – 20:00

Tot in de gaskamers zong Ilse Weber, de Joods-Tsjechische schrijfster en componiste die in Theresienstadt als verpleegsterwas, haar Wiegala voor de kinderen onder haar hoede. Ze kwam op 6 oktober 1944 samen met haar zoon Tommy om in Auschwitz.

Samen met zijn Ensemble de Musique Incidentale blaast componist Helios Azoulay de muziek uit de concentratiekampen nieuw leven in. Vanuit de hel van Auschwitz weerklinken melancholie, hoop en wanhoop in broze liederen geschreven door gedeporteerden. Azoulay neemt je bij de hand om de muziek beter te begrijpen: de sfeer, de humor, de cultuur. Noot na noot krijgen de vervaagde gezichten van hun componisten stilaan meer vorm. …


Même à Auschwitz graaft diep en legt het diepste, het kwetsbare van de menselijke ziel bloot. Azoulay en zijn ensemble laten met dit concert geen enkele toeschouwer onberoerd. Een beklijvend concert, opgevoerd in de bijzondere setting in Kazerne Dossin, tegen de achtergrond van de portrettenwand met gedeporteerden uit België en Noord-Frankrijk. 

www.kazernedossin.eu

Er kunnen tickets besteld worden via de ticketshop: https://webshop.kazernedossin.eu/Exhibitions/Register

Voor vragen of problemen: contact opnemen met de balie via reservaties@kazernedossin.eu

 Kazerne Dossin