cartoon "political correctness" Ben GarrisonAntwerpen, 15 juli 2016 – Het Forum der Joodse Organisatie (FJO) heeft met ontzetting kennis genomen van de vreselijke terroristische aanslag in Nice waarbij meer dan 80 mensen om het leven kwamen.

Namens de joodse gemeenschap biedt het Forum de nabestaanden van de slachtoffers haar innige deelneming aan, en wensen een spoedig en volledig herstel aan alle gewonden.

Met grote regelmaat plegen Palestijnse terroristen aanslagen in Israël door met auto’s in te rijden (car ramming) op voorbijgangers en van hun voertuig een afgrijselijk moordwapen te maken.

Gezien de “relatieve kleinschaligheid” van deze gebeurtenissen, en dit “maar” in Israël gebeurt, halen die aanslagen doorgaans niet de internationale media.

De FJO beklemtoont dat hetgeen in Israël helaas dagelijkse praktijk lijkt te zijn geworden, eerst thans – gezien het enorme aantal slachtoffers – wereldwijde aandacht krijgt nu deze misdaad zich heeft afgespeeld in het hart van de EU en op de nationale feestdag van Frankrijk. …


Naar het oordeel van de FJO en iedere objectieve waarnemer zijn de aanslagen in Israël en Frankrijk echter identiek en ontsproten aan dezelfde extreem misdadige breinen van religieuze fanatici die echter geenszins representatief voor de gehele moslim populatie zijn. Het FJO wijst dan ook stigmatisering van de moslim populatie als collectiviteit nadrukkelijk af.

Wel wijst de FJO er op er geen verschillen tussen de moslim terreur organisaties als b.v. El Qaida, IS, Boko Haram, Hamas en Hezbollah bestaan. Zij hebben alle als uitgangspunt overal ter wereld dood en verderf te zaaien.

Israël wordt als democratische frontlijn Staat van het vrije westen meer dan welk ander land ter wereld met deze terreurbewegingen geconfronteerd en al enige tijd opgeschrikt door car rammings.

Het is daarom onjuist, zoals thans na de aanslag in Nice veelal beweerd wordt, dat het fenomeen car ramming nieuw zou zijn.
Door echter de ogen voor deze manier van terreur in Israël te sluiten (voor sommigen “political correctness”)
wordt men eerst thans in Nice spijtig genoeg op gruwelijke wijze met de werkelijkheid geconfronteerd.

 

Voor nadere info:
Hans Knoop, woordvoerder +32 498 432451FJO – Hans Knoop, woordvoerder – foto: cartoon Ben Garrison