Affiche film DER STAAT GEGEN FRITZ BAUERVanaf 20 april komt DER STAAT GEGEN FRITZ BAUER in de Belgische bioscopen:

Der Staat gegen Fritz Bauer vertelt het publiek misschien minder bekende, maar historisch cruciale verhaal van Fritz Bauer en diens strijd om de beruchte Nazi-crimineel Adolf Eichmann voor het (Duitse) gerecht te brengen.

Regisseur: Lars Kraume
Synopsis: 1957 – Procureur Fritz Bauer wil Nazi-kopstuk Adolf Eichmann, ondergedoken in Argentinië, voor de Duitse rechtbank brengen. Maar in zijn speurtocht krijgt hij te maken met het establishment dat niets liever wil dan het verleden te laten rusten. In zijn moedige strijd voor waarheid en rechtvaardigheid ziet Bauer zich genoodzaakt minder legale paden te betreden, waardoor zijn carrière en privéleven in gevaar komen.

De releasedatum van 20 april is dan ook doelbewust gekozen in functie van de 55ste verjaardag van het begin van het Eichmann-proces dat op 11 april 1961 van start ging in Israël. …


Meer info via http://www.cineart.be/nl/movie/der-staat-gegen-fritz-bauer.aspx

foto: Affiche van de film DER STAAT GEGEN FRITZ BAUER