screenshot Bassem Eid in Auckland New Zealand Aug. 2015“A Palestinian Perspective – Bassem Eid” (Video)

Bassem Eid, oprichter van de Palestijnse Human Rights Monitoring Group (PHRMG) en uitgesproken criticus van de Boycot, Desinvestering en Sancties beweging (BDS) spreekt vrijuit over de échte motivatie van BDS, de partijdige VN, de zogenaamde Apartheidsstaat Israël, de niet-objectieve media en de talrijke andere conflicten van de Palestijnen met de Arabische landen…

Geboren in de Jordaanse bezette Oude Stad in Oost-Jeruzalem, heeft Eid zelf ervaren hoe de situatie van de mensenrechten voor de Palestijnen onder de Palestijnse Autoriteit is verslechterd. Dit heeft hem aanleiding gegeven over belangrijke kwesties in het Palestijnse leiderschap en de complexiteit rondom dit onderwerp te spreken. Hij noemt zichzelf een mensenrechten activist en hij voegt eraan toe dat hij nooit verbonden is geweest aan enige Palestijnse politieke organisatie.


Link video

Bassem Eid is the founder and director of the Jerusalem-based Palestinian Human Rights Monitoring Group. More articles at http://www.jpost.com/Author/Bassem-Eid

Wikipedia info over Bassem Eid https://en.wikipedia.org/wiki/Bassem_Eid 

Bassem Eid (born 5 February 1958) is a Palestinian human rights activist. His initial focus was on human rights violations committed by Israeli armed forces, but for many years has broadened to include those committed by the Palestinian Authority (PA), and Palestinian armed forces on their own people. He founded the Palestinian Human Rights Monitoring Group in 1996.

Lees ook: http://www.thecornellreview.org/palestinian-human-rights-leader-condemns-hamas-bds-at-cornell-lecture/YouTube / JPost – foto: screenshot Bassem Eid in Auckland New Zealand Aug. 2015