Antwerpen, 22/03/2016 18u30 – Ingevolge de terroristische aanslagen in Brussel en de verhoogde veiligheidsmaatregelen zullen de volgende regels gelden voor de eerstvolgende dagen, inclusief tijdens Poerim:

1.1. GEEN MASKERS in het openbaar dragen die het volledige gezicht bedekken, dit is van toepassing voor iedereen behalve heel jonge kinderen.

1.2. GEEN SPEELGOEDWAPENS dragen in het openbaar. Zelfs kinderen mogen geen speelgoedwapens of soortgelijke objecten dragen.

1.3. GEEN VUURWERK: Alle knalbommen en apparaten die luide knallen veroorzaken zijn verboden.

Met de politie en het leger in de hoogste staat van alertheid, zorgen deze allen voor verwarring en zijn ze potentieel gevaarlijk.


2.  Er werden gisteren drie dagen van nationale rouw uitgeroepen. Er zijn geen openbare feesten toegestaan. Dit geldt ook voor mobiele praalwagens, versierde bussen, georganiseerde optochten, en feesten en muziek in de straten. De Politie zal deze regels afdwingen.

In naam van het Joodse Crisis Mangement Team van Antwerpen, met medewerking van de Rabbijnen van Machzike Hadass en Shomre Hadass, dringen wij erop aan dat allen deze instructies en de gevoeligheden van de bevolking respecteren, om Chillul Hashem te vermijden in deze gevoelige dagen van nationale rouw.

De leden van het Joodse Crisis Mangement Team* van Antwerpen

* Het Joodse Crisis Mangement Team van Antwerpen bestaat uit leiders van de Machzike en Shomre Hadass, lokale leiders van de gemeenschap, alsmede de vertegenwoordigers van het Forum (FJO), de Shmira en de hulpdiensten.

–Check CMT Facebook pagina voor updates: https://www.facebook.com/jewishCCCantwerp/

UPDATE 25 maart 2016: 

Het Froum der Joodse Organisaties dankt iedereen voor het nauwkeurog volgen van de richtlijnen en voor het respecteren van de nationale rouw tijdens de Poerimactiviteiten.CMT Antwerp