aanslag in Jeruzalem op maandagmiddag 12okt2015“Terreurdaden waarover je in België niets te zien, te horen of te lezen krijgt” 

“Desinformatie en weglating van feiten in de Vlaamse pers” – door Terry Davids, directeur Joods Actueel

Sinds begin oktober worden dagelijks – vaak meermaals per dag – willekeurige Israëlische burgers op straat door Arabische terroristen aangevallen, soms met de dood tot gevolg. Toch lees ik hierover nauwelijks iets in mijn zes dagelijkse kranten. Maar wanneer bij de Israëlische reactie op de aanslag de Palestijnse dader dodelijk getroffen wordt, haalt het incident wel de pers. Meestal onder de misleidende titel: “Palestijn neergeschoten door Israëlische agent.” Af en toe wordt verder in het artikel vermeld dat dit gebeurde na een blinde aanslag op een Israëlische burger. Maar de kop van het artikel suggereert dat Israël verantwoordelijk is.

Feit is dat Israël getroffen wordt door een echte terreurgolf. Het begin van “de derde Intifada”? Hamasleider Haniyeh heeft daar in elk geval toe opgeroepen.

Een greep uit de feiten

1 oktober: Een vijfkoppige terreurcel van Hamas valt in Itamar (Westbank) het voertuig van Eitam en Naama Henkin aan. Beide ouders worden hierbij vermoord in het bijzijn van hun vier kinderen.


3 oktober: Aharon Banita Benett (21) wordt in Jeruzalem neergestoken en overlijdt aan de gevolgen daarvan. Ook zijn vrouw Naama en hun zoon lopen verwondingen op. Rabbijn Nehemia Lavi (41) schiet het koppel te hulp en komt hierbij zelf om het leven.

4 oktober: Een 15-jarige scholier wordt in Jeruzalem neergestoken.

7 oktober: Een Palestijnse terrorist rijdt met zijn voertuig in op een versperring nabij een checkpoint. Daarbij raakt hijzelf gewond en twee anderen lichtgewond. Op dezelfde dag omsingelen Palestijnse terroristen een Joodse autobestuurster en bekogelen haar voertuig met stenen.

9 oktober: Een tiener wordt verwond met messteken in Jeruzalem. De Arabische aanvaller wordt geneutraliseerd na de aanval. Later wordt een politieman in Kiryat Gat neergestoken door een man die probeert zijn wapen te stelen.

10 oktober: Een 16-jarige Palestijnse terrorist steekt twee zestigjarige Israëli’s neer met een mes op 150 meter van de Damascuspoort in Jeruzalem. Vervolgens valt hij nog eens twee politieofficieren aan. Een 53-jarige dame wordt gewond door de glasscherven nadat Palestijnen stenen door de voorruit van haar wagen gooien. Tientallen Palestijnen slagen erin om vanuit Gaza Israël te infiltreren en worden kort daarna omsingeld door veiligheidstroepen. In Jeruzalem raakt een 43-jarige man gewond wanneer Palestijnen stenen gooien naar zijn bus.

11 oktober: Bij een checkpoint wordt een vijfentwintigjarige man gewond. Twee Israëli’s worden geraakt door stenen in Beit Omar, in de buurt van Hebron. Een zelfmoorterroriste blaast haar voertuig op waarbij een politieofficier verwond wordt en waarbij ook de daderes zware verwondingen oploopt. Achteraf blijkt dat de vrouw haar benzinetank in brand stak met de woorden Allah hoe Akbar. Ook had ze een briefje met steunbetuiging aan de “martelaren” bij.

12 oktober: Een achttienjarige Arabische vrouw steekt een grenswachter neer in Jeruzalem. In Pisgat Ze’ev worden een dertienjarige knaap en een 25-jarige man neergestoken. Beiden worden levensgevaarlijk gewond.

13 oktober: 2 mannen neergestoken in Raanana nabij Tel-Aviv

Eén Joodse Israëlische burger steekt op 9 oktober in Dimona als vergelding vier Arabieren neer. Dit wordt in de Israëlische pers unaniem veroordeeld. De overheid reageert met de mededeling er niet zal geduld worden dat mensen het recht in eigen handen nemen.

De rol van Abbas

Wat te denken van de opgemerkte verklaring van President Abbas op de Palestijnse televisie: “We zegenen elke druppel bloed die voor Jeruzalem wordt vergoten. Het gaat om zuiver en rein bloed dat voor Allah vergoten wordt. Elke martelaar zal in het paradijs terecht komen en iedereen die gewond geraakt zal door Allah beloond worden”. Achteraf riep dezelfde Abbas wel op tot kalmte. Naar verluidt deed hij dit onder druk van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry. Israëls Arabische buurlanden Jordanië en Egypte zouden van hun kant de Palestijnse president ten stelligste aangeraden hebben het conflict met Israël niet te zoeken.

Bron: http://joodsactueel.be/2015/10/12/desinformatie-en-onthouding-van-informatie-door-de-pers-is-een-misdaad/

 Joods Actueel – foto: de aanslag in Jeruzalem op maandagmiddag [Flash90]