Voorzitter Raphael Werner & Z.E. Ambassadeur van Litouwen Gediminas VarvoulisVrijdag had het Forum de eer Z.E. de Ambassadeur van Litouwen, Gediminas VARVUOLIS en de historicus dr. Leonidas Donskis, te mogen ontvangen om kennis te maken met de enkele vertegenwoordigers van het Forum der Joodse Organisaties.

Jaarlijks organiseert de Litouwse ambassade in België een evenement gewijd aan de herdenking voor de slachtoffers van de Holocaust in hun land.

Voor de ontmoeting dit jaar werd door Z.E. de ambassadeur de internationaal bekende historicus dr. Leonidas Donskis uitgenodigd, die ons boeiende verhalen wist te vertellen over de verdwenen Litouwse Joodse gemeenschap tijdens de Holocaust.

Dr. Leonidas Donskis is de zoon van een overlevende en heeft de leiding van de hedendaagse Joodse gemeenschap in Litouwen. Hij heeft meerdere boeken geschreven over de geschiedenis en de erfenis van de Litwak joden. Deze boeken werden vertaald in o.a. Frans, Engels en Hebreeuws. …


Het comité van het Forum werd door de heren uitgenodigd om samen een bezoek te brengen aan de Litouwse hoofdstad Vilnius.
Beiden spraken zij de wens uit voor samenwerking zodat het verleden van de Litouwse Joodse gemeenschap terug in kaart zou worden gezet om niet vergeten te worden.

Wij bedanken Z.E. de ambassadeur voor het aangename onderhoud en zijn bezoek aan onze organisatie.

Info:  https://en.wikipedia.org/wiki/Leonidas_Donskis

Meer foto’s {Gallery dir=’Bezoek-Ambassadeur-Litouwen-Antwerpen-9okt2015′}

 Foto: Voorzitter Raphael Werner & Z.E. Ambassadeur van Litouwen Gediminas Varvoulis