Laurent Louis die een ‘quenelle’ of omgekeerde Hitlergroet gebaart [BELGA]De correctionele rechtbank van Brussel heeft Laurent Louis op 23/6/2015 veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf met vijf jaar uitstel, een boete van 18.000 euro en de onverkiesbaarheid gedurende 6 jaar. Laurent Louis, oud-volksvertegenwoordiger in het federaal parlement, kreeg die straf voor de overtreding van de wet tegen negationisme. Het Coördinatiecomité van de Joodse Organisaties van België (CCOJB) had hem rechtstreeks gedagvaard en het Interfederaal Gelijkekansencentrum heeft zich bij de zaak gevoegd door zich burgerlijke partij te stellen, aan de zijde van andere organisaties. De burgerlijke partijen kregen 1 symbolische euro als morele schadevergoeding.

In juni vorig jaar publiceerde Laurent Louis op zijn blog de volgende antisemitische en negationistische uitspraken: “Jean-Marie Le Pen heeft gezegd dat de gaskamers slechts een detail waren in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en dat kan choqueren, maar als we er even over nadenken, is dat zo verkeerd? (…) Het is niet verboden om het bestaan van Jezus terug in vraag te stellen , of het verloop van andere historische evenementen (…). Het is daarentegen wel verboden om het bestaan van de gaskamers in vraag te stellen.” …


Patrick Charlier, directeur van het Interfederaal Gelijkekansencentrum, herinnert eraan dat het Centrum verschillende klachten tegen Laurent Louis heeft ingediend voor antisemitisme en negationisme. “Politici beschikken over een belangrijk forum in de media. Ze zijn deels beschermd door hun ‘parlementaire onschendbaarheid’ en kunnen dus niet vervolgd worden voor meningen geuit in het Parlement. Dat gaat niet op voor blogs en andere plaatsen. Negationistische uitspraken vormen trouwens een misdrijf, ze vallen dus buiten het kader van de vrije meningsuiting.”

http://www.diversiteit.be/laurent-louis-veroordeeld-voor-negationisme

Laurent Louis : condamné pour négationnisme et déclaré inéligible par le Tribunal correctionnel 
http://www.diversite.be/laurent-louis-condamne-pour-negationnisme-et-declare-ineligible-par-le-tribunal-correctionnelDiversiteit.be – Laurent Louis die een ‘quenelle’ of omgekeerde Hitlergroet gebaart [BELGA]