Bart De Wever, burgemeester van AntwerpenOp woensdag 26 november jl. heeft burgemeester Bart De Wever een delegatie van het Forum der Joodse Organisaties ontvangen. Een afgevaardigde van het politiekorps en vertegenwoordigers van het CKJGA namen deel aan deze besprekingen.

Naar aanleiding van de onveilige toestand van de laatste maanden werd de beveiliging van de Joodse gemeenschap van Antwerpen uitvoerig besproken.

In gezamenlijk overleg werd er beraadslaagd over de reeds bestaande veiligheidsmaatregelen, eventuele aanpassingen en de uitbreiding van de beveiliging in Antwerpen.

De burgemeester heeft het FORUM verzekerd dat hij er zal op toezien dat alle mogelijke voorzorgsmaatregelen worden genomen en dat de politie de beveiliging zal aanpassen waar en wanneer dit noodzakelijk wordt geacht.

De burgemeester benadrukte dat zijn deur te allen tijde open staat voor het Forum der Joodse Organisaties.
.

FJO – foto: Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen