Ter illustratie: Verschillende bronnen bevestigen nu dat het om aanslagen gaat die vergelijkbaar zijn met de aanslag tegen het Joods Museum in Brussel [afp]Het federaal parket heeft de voorbije maanden verschillende aanslagen in ons land verijdeld. Die werden beraamd door ex-Syriëstrijders of sympathisanten van de terreurorganisatie IS. Dat vernam De Tijd in gerechtelijke kringen. Ook L’Echo brengt het nieuws.

Het gerecht en de veiligheidsdiensten hebben de informatie bewust verzwegen om de bevolking niet ongerust te maken. Maar nu bevestigen verschillende bronnen dat het gaat om aanslagen “vergelijkbaar met de aanslag die de Franse Syriëstrijder Mehdi Nemmouche pleegde tegen het Joods Museum in Brussel”. De verdachten zijn aangehouden en zitten nog altijd in de gevangenis. …


Over de concrete doelwitten van de verijdelde aanslagen wil niemand details geven, “om veiligheidsredenen en om de lopende onderzoeken niet te dwarsbomen”, aldus de krant. In één geval had het federaal parket lucht gekregen van een concreet project voor een aanslag en is meteen ingegrepen.

Het federaal parket heeft de voorbije maanden verschillende aanslagen in ons land verijdeld. Die werden beraamd door ex-Syriëstrijders of sympathisanten van de terreurorganisatie IS. Dat vernam De Tijd in gerechtelijke kringen. Ook L’Echo brengt het nieuws.

Het gerecht en de veiligheidsdiensten hebben de informatie bewust verzwegen om de bevolking niet ongerust te maken. Maar nu bevestigen verschillende bronnen dat het gaat om aanslagen “vergelijkbaar met de aanslag die de Franse Syriëstrijder Mehdi Nemmouche pleegde tegen het Joods Museum in Brussel”. De verdachten zijn aangehouden en zitten nog altijd in de gevangenis.

Over de concrete doelwitten van de verijdelde aanslagen wil niemand details geven, “om veiligheidsredenen en om de lopende onderzoeken niet te dwarsbomen”, aldus de krant. In één geval had het federaal parket lucht gekregen van een concreet project voor een aanslag en is meteen ingegrepen.

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/2056777/2014/09/20/Jihadaanslagen-in-Belgie-verijdeld.dhtml?utm_source=demorgen&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter&utm_content=daily

Update: 
RTL.be 22/9/2014 “Attentats djihadistes déjoués en Belgique: “La bombe était prête”
Les explosifs destinés à perpétrer l’attentat déjoué à la Commission européenne étaient prêts à être utilisés, peut-on lire lundi dans les colonnes de Het Laatste Nieuws. http://www.rtl.be/info/belgique/societe/1126466/attentats-djihadistes-dejoues-en-belgique-la-bombe-etait-prete-

HLN  maandag 22/9/2014 – “Jihadaanslagen verijdeld: “De bom lag klaar”
De explosieven voor de volgens de Nederlandse omroep NOS verijdelde bomaanslag op de Europese Commissie lagen al klaar. http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2057946/2014/09/22/Jihadaanslagen-verijdeld-De-bom-lag-klaar.dhtmlDe Morgen / RTL info – foto: Ter illustratie: Verschillende bronnen bevestigen nu dat het om aanslagen gaat die vergelijkbaar zijn met de aanslag tegen het Joods Museum in Brussel [afp]